Eesti toiduainetetööstuse aastakonverentsil kuulutati Lõuna-Eesti parimaks piirkondlikuks toiduaineks Manu hõrk jõhvikakaste, mille tootjaks on Antoniuse õue Maitseelamuse kojas tegutsev MTÜ Peipsimaa Kogukonnaköök.
Toiduainete Liit andis Peipsimaa Kogukonnaköögile Eesti parima toiduaine 2014 pronksmärgi ja nimetuse "Parim toode Lõuna-Eesti väikeettevõttelt 2014". Lisaks jagati Olümpia hotellis toimunud konverentsil välja kuld- ja hõbemärgid, auhinnad teiste piirkondade parimatele ning eriauhinnad.
Triinu Akkermann MTÜ-st Peipsimaa Kogukonnaköök sõnas: "Manu hõrk jõhvikakaste valmis kogukonnaköögis, kogukonna ja tippkoka koostöö tulemusena. Soovime väärindada sellist kohalikku ja piirkonnale väärtuslikku ressurssi, nagu Emajõe-Suursoo jõhvikas, ning kasutada seda erinevates toodetes. Kastme väljatöötamise algprotsessis kaasasime tippkokk Emmanuel Willet (Manu), kelle järgi sai tootele ka lõpuks nimi pandud. Loodan, et andsime ka teistele väiketootjatele julgust küsida nõu ja abi oma ala tippspetsialistidelt ning tihendada koostööd erinevate sektorite vahel,“ lisas Akkermann.
Manu hõrku jõhvikakastet võib Triinu Akkermanni sõnul pruukida liha, juustude, Peipsi kala ja kasvõi pudruga ning seda kastet saab õppida ise tegema Maitseelamuse koja õpitubades.
Manu ehk Emmanuel Wille on restorani Olde Hansa peakokk.
Eesti Toiduainetööstuse Liit korraldas uute toodete konkurssi "Eesti parim toiduaine" juba 20. korda.
Lisainfo: Triinu Akkermann, tel 5346 0078, See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..
Vaata ka: http://tarbija24.postimees.ee/2770000/selgus-eesti-parim-toiduaine