Antoniuse õues asuv kohvik-resto JOP osaleb ülelinnalises maitseelamuste kampaanias „Maitsev Tartu“, millest võtab osa 14 Tartu restorani ja kus iga toidukoht on välja tulnud 3-käigulise erimenüüga.
Kohvik-resto JOP peakokk Lasse Uustalu on välja pakkunud menüü, mis on inspireeritud Põhjala nüüdisaegsest köögist ja kus vanu häid maitseid esitletakse uues kuues ning üllatuslike nüanssidega.
Eelroaks pakutakse JOP-is kartulipliini heeringahakke, hapukreemi, ürtide ja munakollasega. Pearoog on veisepõse konfii pastinaagikreemi, kale krõpsude, röstitud juurikate ja talvise kastmega. Magustoiduks on kadakamarja brülee valge šokoolaadi puru, jäiste pohlade ja suhkruvatiga.
Erimenüü hind on 19 eurot. Kõiki menüüsid hindab žürii ja selgitab välja selle aasta parima. Toidunautlejad saavad hinnata restoranide pingutusi, selgitades välja külastajate lemmiku. Oma hinnangu saab anda kodulehel http://www.maitsevtartu.ee/soogikohad/jop vastava restorani juures oleval hindamisskaalal.
Menüüde ja restoranidega saab lähemalt tutvuda kampaania kodulehel www.maitsevtartu.ee ja muidugi kohapeal.
JOP on avatud P-K 12-20 ja N-L 12-23.
Kohvik-resto JOP avati Antoniuse õues (Lutsu 3) 2016. aasta suvel.
www.jopantonius.ee
Lutsu 3, Antoniuse õues, Tartu
Tel 5811 9597
Fotod: Silver Gutmann